Lezing Hans Prins van Kwekerij 'De Groene Prins'

Op maandag 7 maart 2022 zal de heer Hans Prins een presentatie geven met als thema: het gebruik van tropische planten in Nederlandse tuinen.

De heer Prins is eigenaar van de exotische tuinplantenkwekerij ‘De Groene Prins’.

Zijn botanische tuin is sinds 1990 op een voormalig stuk weiland in ontwikkeling, in de kop van Overijssel. Het is begonnen als een groeiende bamboe-collectietuin, maar inmiddels uitgegroeid tot een experimentele zogenaamde jungletuin. De rijkelijk aangeplante bamboe zorgt voor een microklimaat, waarin allerlei andere planten zich thuis voelen, zoals varens, palmen, camelia’s enz. Bent u ook zo moe van al die coniferen- en 'sigarendoos' tuintjes waarvan er 13 in een dozijn gaan? Dan loont het beslist de moeite om naar Steenwijkerwoldte komen en met eigen ogen te zien wat hier allemaal voor exotisch groeit en bloeit! Hans Prins weet als geen ander welke tropische planten in ons Hollandse klimaat kunnen floreren.

U bent van harte welkom om 20.00 uur in De Boerhoorn, Hoofdstraat 133 te Dalerveen

De zaal is open vanaf 19.30 uur

Entree leden: gratis

Entree niet-leden: € 3