Lezing Brian Kabbes: nieuwe vaste planten

Op maandag 6 april 2020 zal  Brian Kabbes een presentatie geven met als thema: nieuwe vaste planten.

Het tuinplantensortiment is de laatste jaren danig in beweging. De vaste planten zijn hierop geen uitzondering. Vele nieuwe soorten en rassen worden op ons losgelaten. Toch blijken dit niet altijd de beloofde verbeteringen te zijn. En daarom zijn wij gestart met een lezing om dit duidelijk te maken. Het programma bestaat uit een inleiding, een korte beschrijving van onze kwekerij, gevolgd door een uitgebreide voorstelling van het nieuwe sortiment en de wijze waarop wij dit verkrijgen. Ter afsluiting van het eerste uur maken wij met zijn allen aan de hand van dia’s een wandeling door het jaar. Na de pauze zullen een aantal plantenportretten de revue passeren. Het gaat hierbij om planten kriskras uit het sortiment, waarover om welke reden dan ook iets opmerkelijks te vertellen valt.

De conclusie van dit programma zal blijken te zijn, dat wanneer men bewust kiest voor een bepaalde plant op een bepaalde plaats, het mogelijk zal zijn het meeste plezier van een vierkante meter tuin te behalen. Afhankelijk van de datum zullen wij enige  planten  voor de verkoop mee brengen.