Lezing Gert Tabak: Tuinen Ton ter Linden

Op maandag 6 januari 2020 zal de heer Gert Tabak een presentatie geven over de Tuinen van Ton ter Linden.

Voor degene die het nog niet weet, Ton ter Linden is een van de grondleggers van de Dutch Wave tuinstijl. Andere grondleggers in dezelfde periode zijn; Piet Oudolf, Henk Gerritsen (Priona tuinen),  Jacqueline van der Kloet (tuinontwerpen in binnen- en buitenland en eigenaar van De Theetuin in Weesp)en Rob leopold (zadenkwekerij De Cruijdthoeck). Nadat er ook buitenlandse ontwerpers bij kwamen heeft deze natuurlijke tuinstijl een beweging tot stand gebracht die internationaal bekendheid verwierf als de New Perennial Movement. In de tuinarchitectuur is Ton ter Linden een begrip en zeg maar gerust een ‘Living Legend’.Een lezing over het leven van Ton opgetekend door Gert Tabak, die hem beter dan wie ook kent, zal beslist geen saaie avond worden. Het was ook in Ruinen dat de tuinkunst van Ton zijn hoogtepunt beleefde, zijn tuinen trokken vele jaren omstreeks 25.000 bezoekers per jaar.