Lezing Vera Greutink: permacultuur en Jaarvergadering

Lezing op maandag 3 februari 2020 door Vera Greutink./ JAARVERGADERING

Vera had haar eerste groentetuin (compleet met een teeltplan) reeds als basisschoolleerling. In 1999 maakte ze kennis met de permacultuur: zo logisch dat je niet snapt waarom niet iedereen het doet. De principes probeerde ze meteen in de praktijk uit (eerst op een balkon en later in verschillende tuinen) en naast het lezen van veel boeken over de permacultuur heeft ze ook een cursus permacultuur-ontwerpen gevolgd. Na het opdoen van veel ervaring, begon ze haar kennis te delen door verschillende cursussen en lezingen te geven. Daarnaast maakt ze tuinontwerpen voor eetbare paradijsjes en schrijft ze artikelen over tuinen en tuinieren – onder andere voor Groei & Bloei, Tuinseizoen, Stadstuinieren, Tuin op Tafel, Tuinen van Eden (Belgisch) en Permaculture Magazine (Engels). In 2015 verscheen haar boek Tuin smakelijk waarin ze haar ervaringen van 15 jaar permacultuur heeft gebundeld.