Presentatie Bijen / Jaarvergadering

Op maandag 1 februari 2021 beginnen we met de algemene jaarvergadering.

Aansluitend zal een ervaren imker het een en ander vertellen over het houden van bijen.

Het houden van bijen is niet alleen van belang voor de bestuiving in de natuur en ons voedsel, maar de bijen zijn ook leverancier van diverse nuttige producten.
Te denken valt dan in de eerste plaats aan de honing. De Nederlandse honing is een natuurproduct van klasse met een eigen kenmerkende smaak, kleur en geur. Er zijn verschillende soorten zoals voorjaars- en zomerhoning, van de linde het fruit en heide. Honing vormt ook de basis van de verschillende wijndranken en “mede”. Naast de honing zijn er steeds meer andere bijenproducten die een positieve uitwerking hebben op de gezondheid van de mens en gebruikt worden in bijvoorbeeld de homeopathische geneeskunst. Voorbeelden zijn: stuifmeel, propolis, koninginnegelei, bijenwas en bijengif.