Presentatie Bodemleven

Op maandag 5 oktober 2020 zal de heer Peter van ’t Rood een presentatie geven met als thema: bodemleven.

De lezing gaat over het leven in de bodem, van de grotere vormen als wormen en pissebedden tot de microscopische wereld onder de grond: schimmels, bacteriën en degelijke.

Eerst worden de groepen (met name wormen, bacteriën en schimmels) op zich behandeld, met veel foto- en filmmateriaal. Daarna worden allerlei processen in de bodem zichtbaar gemaakt, met de rol van de verschillende organismen en hun onderlinge samenwerking en concurrentie. Centraal staat hoe een gezonde bodem ervoor zorgt dat onze planten kunnen groeien en de wonderlijke processen waarmee dat gebeurt.

Veel mooie foto's, veel bijzondere filmpjes.