Presentatie Tropische beplanting

Op maandag 1 maart 2021 zal de heer Hans Prins een presentatie geven met als thema: het gebruik van tropische planten in Nederlandse tuinen.

De heer Prins is eigenaar van de exotische tuinplantenkwekerij ‘De Groene Prins’.

Zijn botanische tuin is sinds 1990 op een voormalig stuk weiland in ontwikkeling in de kop van Overijssel. Het is begonnen als een groeiende bamboe-collectietuin, maar inmiddels uitgegroeid tot een experimentele zogenaamde jungletuin. De rijkelijk aangeplante bamboe zorgt voor een microklimaat, waarin allerlei andere planten zich thuis voelen, zoals varens, palmen, camelia’s enz. Bent u ook zo moe van al die coniferen- en “sigarendoos”tuintjes waarvan er 13 in een dozijn gaan? Dan loont het beslist de moeite om naar Steenwijkerwoldte komen en met eigen ogen te zien wat hier allemaal voor exotisch groeit en bloeit!