Tuin-leer-tour Humanitas - Domesta

Humanitas organiseert in samenwerking met Groei & Bloei en Domesta een tuinier-leer-tour voor minima en statushouders in de Coevorden. Tijdens de tour krijgen vier gezinnen de kans om meer over tuinieren te leren en hun tuin op te knappen.

Hoe werkt het?

Een aantal personen uit de gezinnen gaan samen één tuinteam vormen die achtereenvolgens vier tuinen onder handen gaan nemen. Enkele enthousiaste vrijwillige instructeurs gaan op zaterdag 31 maart uitleggen hoe je een tuin kan inrichten, welke materialen en planten in aanmerking komen, hoe je de tuin letterlijk op de schop kunt nemen en welke (andere) gereedschappen daarbij goed van pas komen. Op de vier zaterdagen daarna begeleiden de vrijwilligers het teamwork in de tuinen. In juni komt er een onderhoudsrondje achteraan.

Planten over of helpen?

De planten die gebruikt gaan worden komen voor een deel van de hobby-tuiniers van Groei&Bloei, maar alle tuineigenaren in Coevorden en omgeving die de komende weken (delen van) planten over blijken te hebben en beschikbaar willen stellen kunnen op 31 maart vanaf 14.00 uur hun planten inleveren bij MFA Ravelijn Verbindt, Linthorst Homanlaan 1, Coevorden. Daarnaast zal In de week van 2 april een auto met aanhanger geschonken planten ophalen in Coevorden en omgeving bij tuineigenaren die het plantmateriaal niet zelf kunnen brengen. Mensen die het tuinteam een handje willen helpen kunnen zijn ook van harte welkom. Via klaas.jan.cats(at)hetnet.nl of 06-23271816 kunt u zich opgeven voor het ophalen van planten of voor meehelpen in de tuinen of voor andere hulp.

Wilt u meehelpen of planten laten ophalen of afleveren? Bel of mail even naar Klaas-Jan Cats.

Blue bells   Harger en Pettemerpolder
VOORJAAR