Coevorden

Bijzondere planten

Als u zelf leuke foto's hebt van bijzondere planten, laat ze ons zien!

U kunt het sturen naar het volgende emailadres: g.kluin(at)live.nl


Loropetalum chinense 'Fire Dance' - Heksenstruik

Loropetalum chinense 'Fire Dance' is wintergroen, maar matig winterhard, bescherming bij vorst wordt dan ook op prijs gesteld.

De hoogte van Loropetalum chinense 'Fire Dance' is circa 100 cm. Het liefst staat deze heester in de zon of halfschaduw op een beschutte plek uit de wind. De grond dient goed doorlatend en lichtzuur te zijn.

In maart en april bloeit Loropetalum chinense 'Fire Dance' met mooie rozerode bloemen. De bladeren zijn groen/paars van kleur en nieuwe twijgen in eerste instantie roze.


Sanguinaria

Sanguinaria - Bloedwortel - behorend tot de familie der papaveraceae. 

Sanguinaria is een plant voor de bos- of schaduwtuin. De naam Sanguinaria danken ze aan het rode sap, dat bij beschadiging uit de wortels komt (Sanguis = bloed). Sanguinaria zijn voorjaarsbloeiers met mooie bladeren en bloemen. Ze hebben graag schaduw en een niet te droge grond. De groei van Sanguinaria is traag, dus voor een snel effect kunt u beter meerdere exemplaren aanplanten. Het blad van Sanguinaria kan in de loop van de zomer afsterven. De soort met gevulde bloemen is sterker dan de soort met enkele bloemen.


Jaborosa integrifolia

Jaborosa integrifolia -Lentebloesem - bijzondere bodembedekker

Jaborosa integrifolia is afkomstig uit Argentinië, Zuid-Brazilië en Uruguay.
Het is een goede bodembedekker met leerachtige groene bladeren. De wasachtige bloemen zijn wit en tellen 5 getordeerde puntige bloemblaadjes.
De plant vormt uitlopers.
Verlangt een goed doorlaatbare grond op een warme standplaats.
Bij strenge vorst de plant bedekken.