Coevorden
bekijk online
Nieuwsbrief juni 2024

Beste leden en overige lezers,

Juni, de zomer is van start gegaan. Toch is onze vereniging niet 'in ruste'. Verderop in deze Nieuwsbrief kunt u zien wat er zoal te beleven valt. Open Tuinen zijn er natuurlijk weer volop te bewonderen. En u kunt nog deelnemen aan onze busreis. Maar ook, vanwege het succes van vorig jaar, is er weer een Zomeravond Tuincafé. Zodoende zijn er voldoende mogelijkheden om elkaar als leden te blijven ontmoeten. We verheugen ons op uw komst, waar dan ook.   

Het bestuur

Onze agenda

De volgende activiteiten staan voor de komende tijd gepland: 

  • 15 en 16 juni - landelijk open tuinen weekend
  • 22 juni - workshop 'maaien met de zeis' (vol - aanmelden niet meer mogelijk)
  • 29 juni - busreis naar diverse tuinen in Gelderland, Noord Brabant en Limburg
  • 10 juli - Zomeravond Tuincafé

Al onze activiteiten zijn ook terug te vinden op onze website: https://coevorden.groei.nl/home/

In memoriam: Jan van den Heuvel

Op 21 mei hebben we afscheid moeten nemen van ons oud-bestuurslid Jan van den Heuvel. Helaas heeft Jan maar relatief kort kunnen genieten van de nieuwe woonstek aan de Hoofdweg in De Krim, na de verhuizing vanaf de Kikkerhoek. Gedurende vele jaren heeft Jan zich, met zeer veel kennis en energie, ingezet voor onze vereniging. We zijn hem daar dankbaar voor. Op zijn rouwkaart stond vermeld: 'En vergeet boven alles niet dat ik een goed leven heb gehad'. Hopelijk is dit een oprechte troost voor Marianne. We wensen haar sterkte toe.

 

Themadag besturen Rayon Drenthe

Zaterdag 25 mei zijn de G&B-besturen van Rayon Drenthe weer bij elkaar geweest. Ditmaal waren we te gast bij onze buren van Hoogeveen. Er was een interessant en afwisselend programma samengesteld. Deze bijeenkomsten worden tweemaal per jaar gehouden, met als doel om kennis te maken met nieuw aangetreden bestuurders, ervaringen te delen en samen nieuwe plannen te maken. Ook werden we in Hoogeveen rondgeleid door het natuurgebied 'de oude Kene', waar we konden genieten van een boeiende flora en fauna.

Een van de uitkomsten van deze middag is het plan om een Drentse Groenmarkt/Tuinfair te gaan organiseren. Hiervoor zijn voorzichtige ideeën op papier gezet, waarmee een werkgroep aan de slag gaat. Wordt vervolgd dus. 

Open tuinen ... ze komen er weer aan!

In het weekend van 15 en 16 juni wordt het landelijke open tuinen weekend gehouden. De deelnemende tuinen van onze afdeling zijn terug te vinden in ons eigen jaarboekje (*). Maar voor het complete en actuele overzicht van de gehele provincie Drenthe kunt u ook kijken op: www.opentuinencarrouseldrenthe.nl

We zijn trots op al die tuinen van onze eigen afdeling Coevorden e.o. die zich dit jaar hebben aangemeld. Maak dan ook gebruik van deze prima mogelijkheid om eens bij die tuinen 'achter de heg' te kijken. Bij deze bent u van harte uitgenodigd om te genieten van de geboden gastvrijheid.

(*) door omstandigheden is de tuin van Katja Stijnis in Holsloot, in het kader van de Open Tuinen, alleen in september te bezoeken 

 

Zomeravond Tuincafé - woensdag 10 juli

Wegens succes geprolongeerd

Vorig jaar was er een nieuw initiatief. Het leek ons, als bestuur, toen een goed idee om in de lange zomerperiode een gezamenlijke ontmoetingsavond te organiseren. Om de periode tot het nieuwe lezingen-seizoen te overbruggen hebben we toen nagedacht over een nieuwe activiteit. We noemden het Zomeravond Tuincafé. De opkomst was boven verwachting: ruim 30 bezoekers kwamen de prachtige tuin van de familie Van der Pouw Kraan bezoeken.

Voor de tweede editie van het Zomeravond Tuincafé heeft Janneke Kelder in Ane haar domein beschikbaar gesteld. Voor verreweg de meesten zal dit een onbekende tuin zijn, omdat deze normaliter niet is geopend voor publiek. Laat u dan ook eenmalig verrassen, het is uw bezoek zeer beslist de moeite waard! 

Alle leden, partners én introducees zijn van harte welkom om elkaar te ontmoeten op deze fraaie locatie en, onder het genot van een bakje koffie/thee of een drankje, te genieten van een bijzondere tuin. Er is geen programma, gezelligheid staat voorop.

  • datum: woensdag 10 juli
  • locatie: Verlengde Stuwdijk 4 in Ane
  • u bent welkom vanaf 19.30 uur

In verband met de organisatie is het fijn dat u tevoren (tot uiterlijk 1 juli) meldt dat u komt, én met hoeveel personen: info@coevorden.groei.nl.

 

NB: mocht u mensen in uw omgeving kennen die het ook leuk vinden om aan deze activiteit mee te doen ... het meenemen van een introducee is toegestaan. Voor belangstellende niet-leden is het namelijk ook een unieke mogelijkheid om eens kennis te maken met onze vereniging. Hoe meer zielen ...

 

Spreuk van de maand

Is op Sint Jan Baptist (24 juni) de hemel rein, dan zal hij het ook in juli zijn.

Groen allerlei ...

  • Op 8 en 9 juni vieren Appeltern en Groei & Bloei samen het Plantenfestijn 2024. Dit is zeker uw bezoek waard. Kijk daarom voor het programma op www.appeltern.nl. Leden van G&B ontvangen een mooie korting op de toegangsprijs! 

  • De Tuinen Mien Ruys vieren dit jaar het 100- jarig jubileum. De Tuinen zijn dagelijks te bezoeken maar daarnaast organiseren ze ook tal van activiteiten. Een van deze activiteiten is: Groene Inspiratie dag voor je eigen tuin. Voor meer bijzonderheden: www.tuinenmienruys.nl

  • Let op: voor de busreis op 29 juni zijn nog enkele plaatsen beschikbaar - aanmelden kan bij Jetske Kelder, telefoon: 06-28664810

Deze nieuwsbrief wordt mede mogelijk gemaakt door onze sponsoren. Denkt u bij uw bestedingen dan ook aan deze lokale partners: